İlkokul Robotik Kodlama Özel Ders

İlkokul Robotik Kodlama Özel Ders
23.10.2020
1.136

İlkokul Robotik Kodlama Özel Ders

Çocuklarınızın kodlama öğrenmek için çok küçük mü olduğunu düşünüyorsunuz? Bence bu düşüncenizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Kodlama ya da programlama temel olarak bir bilgisayara, bir uygulamaya, bir telefona ya da bir web sitesine ne yapmasını istediğini söylemek olarak tanımlanabilir. Hatta bazı eğitimciler kodlamanın okuma-yazma kadar önemli olduğunu ve kodlamanın en azından temellerinin herkes tarafından öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Robotik Kodlama ise her geçen gün daha da gelişerek geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.

İlkokul’da Robotik Kodlama İçeriği Nedir?

Robotik Kodlama Özel DersRobotik Kodlama Özel Ders

İlkokul seviyesindeki öğrenciler için robotik kodlamaya başlamak öncelikle Legolarla olmalıdır.  Robotik ve kodlama için özel olarak tasarlanan özel setler sayesinde çocukların bu alanda gelişmeler elde etmesi sağlanabilir.İlkokul robotik kodlama özel ders için kullandığımız setler Wedo 2.0 ve Mbot’tur. Wedo 2.0 ile ilkokul seviyesindeki öğrencilerimiz robotik ve kodlama dışında fen bilimleri,mühendislik ve gerçek hayata uygun algoritmalar konularında gelişim sağlamaktadır.

Toplamda 280 parçadan oluşan WeDo 2.0 öğrencilere soru sormak için güven veren, cevapları bulmak ve gerçek hayattan problemleri çözmek için araçlar sağlayan bir “yaparak” ve “düşünerek” öğrenme çözümüdür. Öğrenciler soru sorarak ve problem çözerek eğitim görürler. Bu materyal öğrencilere bilmeleri gereken her şeyi anlatmak yerine, onlara ne bildiklerini sorgulatır ve henüz anlamadıkları şeyleri keşfetmelerini sağlar.

İlkokul Robotik Kodlama özel ders Keşfetme aşaması, İnşa etme aşaması, Paylaşma Aşaması olmak üzere 3 aşamadan meydana gelir.

MakeBlock MBot Nedir?

İlkokul robotik kodlama alanında sıklıkla kullanılan bir diğer eğitim seti ise Mbot’tur.Öğrencilerin mekanikteki el becerilerinin, kontrol ve bilgisayar sistemlerinde deneyimlerinin artmasını sağlamaya ve küçük yaştan itibaren robotik sistemlerin mantığını anlamalarına olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Robot çevresi ile Işık Sensörü, Ultrasonik Sensör, Çizgi İzleyen Sensör, Kızılötesi Alıcı ve Buton kullanılarak iletişimde bulunmakta, iletişim sonuçlarını 2 motorla hareket, Buzzer ile siren, RGB Led ile ışık ve Kızılötesi Verici ile uzaktan kumanda olarak gösterebilmektedir.

İlkokul Robotik Kodlama Dersleri Nerede ve Nasıl İşleniyor?

Dersler, Güneşli Nurol Park ofisimizde öğrencinin kendisini mutlu hissedebileceği bir mekanda işlenmektedir. İlkokul birinci-ikinci-üçüncü-dördüncü Sınıf Robotik Kodlama Dersi aldığınızda bir seans ders 60-80 dakikadır. Bu süre öğrencilerin bireysel hızlarına ve üretilecek olan projenin zorluğuna göre değişiklik göstermektedir.

Öğrencilerime algoritma becerilerinin gelişmesi için hazır bilgi yerine kendilerinin keşfedebileceği bir ders imkanı sunmaktayım.Öğrenmeyi öğrenme yöntemi bana göre sihirli ve en etkili yöntemdir. Problemlere çözüm yolu üretirken öğrencilerin bunu yaşantı yolu ile elde etmesi büyük öneme sahiptir.

Diğer ilkokul özel derslerimiz için Dersler menüsüne göz atabilirsiniz.

Özel Ders Başvuru Formu
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
İlkokul Özel Ders
İlkokul Özel Ders
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?